Manuellhuggare för arbete i kraftledningsgator

Vi söker nu manuellhuggare på ett flertal platser i landet!

Natur- & Skogstjänst är ett konsultföretag med specialisering på skogliga konsulttjänster kopplat till infrastruktur. Vi har i dagsläget kontor i Skellefteå, Umeå, Mjällom (beläget i Höga kusten), Uppsala samt Huskvarna. Vi är i dagsläget 15 anställda spridda över våra kontor.

Vi är ett företag som präglas av öppenhet, nyfikenhet och kontinuerlig utveckling. Vi värdesätter mångfald och har som mål att alla ska trivas hos oss oavsett ursprung eller sexuell läggning.

Vi har i dagsläget ansvar för underhåll av stamnätet på ca 70 procent av Sveriges yta. Vi expanderar i snabb takt varpå vi söker nya kompetenta medarbetare.

Stationeringsort och arbetsområde

Vi söker personal till:

 1. Norra Norrland där arbetsområdet sträcker sig över Västerbotten, Norrbotten och Lappland. Stationeringsort är vid kontoren i Umeå, Skellefteå eller enligt överenskommelse.
 2. Mellersta Norrland där arbetsområdet sträcker sig över Medelpad, Ångermanland, Jämtland samt delar av härjedalen. Stationeringsort är vid kontoren i Mjällom, Umeå eller enligt överenskommelse.
 3. Södra Norrland där arbetsområdet sträcker sig över Gästrikland, Hälsingland och Dalarna. Stationeringsort enligt överenskommelse.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu erfarna manuellhuggare för arbete i ledningsgator inom ovanstående områden. Merparten av arbetet sker i fält och kan innebära mycket resor. Till största del kommer arbetet ske inom respektive arbetsområde, men även resor till övriga delar av Sverige kan bli aktuellt. Arbetet kommer till huvudsak ske i arbetslag om två personer.

Arbetet kommer i huvudsak bestå av manuellfällning av kantträd i 220-400kV ledningsgator. Arbetet ställer höga krav på säkerhet och kvalitet och sker enligt EBRs Elsäkerhetsanvisningar (ESA). Andra förekommande arbetsuppgifter kommer vara avsyning av utfört arbete och besiktning av vegetation i ledningsgator. Även andra åtgärder som naturvårdande skötsel kan bli aktuellt.

Vi ser att du tycker om att arbeta i naturen och värdesätter att få se nya platser i arbetet. Du är säkerhetsmedveten, tycker om att arbeta praktiskt och trivs med lagarbete. Du är självständig och lösningsorienterad men förstår vikten av att samverka med arbetsledningen vid problem.

Krav på den sökande

 • Motorsågskort nivå AB enligt Säker Skog
 • Minst två års erfarenhet av arbete med motorsåg
 • Förarbevis för snöskoter eller körkort med motsvarande behörighet.

 

Meriterande

Följande är meriterande för tjänsten:

 • Motorsågskort Nivå C enligt Säker Skog
  Erfarenhet av arbete med röjsåg
 • Förarbevis för ATV
 • Vana av att framföra snöskoter och ATV i terräng

Vi tillämpar kollektivavtalsvillkor mellan Gröna arbetsgivare och GS-facket. Vi är ett flexibelt mindre företag med korta beslutsvägar där det finns goda möjligheter till kompetensutveckling och vi tillämpar individuella utvecklingsplaner för alla medarbetare. Utöver kollektivavtalsvillkoren erbjuder vi:

Friskvårdsbidrag

 • Möjlighet till 6 veckors semester
 • Flexibilitet gällande arbetstid med goda förutsättningar för att själv planera sitt arbetsupplägg
 • Möjlighet att utvecklas i din arbetsroll mot projektledning

Ansökningar sker löpande

Ansök med CV och personligt brev på rekrytering@naturochskogstjanst.se.

Märk ansökan med ”Manuellhuggare Kraftledningsgator”

För frågor om tjänsten, kontakta Gustav Mellgren, VD, på 010-255 93 54 eller på gustav.mellgren@naturochskogstjanst.se.

Stämplingsförman/Skoglig arbetsledare
Norra Norrland

Ledningsgata

Vi söker nu en självgående och kunskapstörstig stämplingsförman/skoglig arbetsledare som vill bidra till vår fortsatta utveckling

Natur- & Skogstjänst är ett mindre konsultföretag med specialisering på skogliga konsulttjänster kopplat till infrastruktur. Vi har i dagsläget kontor i Umeå, Yttered (beläget i Höga kusten) samt Uppsala.

Vi är ett företag som präglas av öppenhet, nyfikenhet och kontinuerlig utveckling. Vi värdesätter mångfald och har som mål att alla ska trivas hos oss oavsett ursprung eller sexuell läggning.

Vi har i dagsläget ansvar för underhåll av stamnätet på ca 70 procent av Sveriges yta. Vi expanderar i snabb takt varpå vi etablerar ett nytt kontor i Luleå.

Stationeringsort och arbetsområde

Stationering av tjänsten är vid nystartat kontor i Luleå eller inom samma region enligt överenskommelse. Arbetet utgår som regel ifrån stationeringsorten och inom arbetsområdet som sträcker sig från Umeå och norrut till gränsen, i nord-sydlig riktning, och västerut till norska gränsen. Tjänsteresor kan även förekomma utanför arbetsområdet. Övernattningar kan förekomma.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som stämplingsförman är placerad under bolagets vd och sker i nära samarbete med kontorets skogsinspektor. Arbete sker till stor del i fält, även om kontorsarbete förekommer. Arbetsmoment som förekommer inom tjänsten är varierande då vi arbetar som konsulter, men under de kommande åren har vi projekt främst inom skogligt underhåll av det svenska stamnätet.

För rätt person finns goda förutsättningar för utveckling inom tjänsten och bolaget.

Förekommande arbetsuppgifter inom tjänsten är:

 • Utföra stämpling av träd intill ledningsgator och utföra värderingar enligt Lantmäteriets 2018-års skogsnorm.
 • Planera och styra underentreprenörer avseende underhållsröjning och avverkning av träd längs med ledningsgator.
 • Följa upp och kvalitetsgranska arbete utfört av underentreprenörer.
 • Delta på interna avstämningsmöten angående planering och arbetsläge.
 • Utföra intrångsvärderingar inför nybyggnation av infrastruktur.
 • Vid intresse från den sökande finns även möjlighet att arbeta med viss manuellfällning.

Vi söker dig som önskar arbeta i ett mindre företag där vi alltid strävar efter att stödja och utveckla varandra. Vi sätter stort värde vid personliga egenskaper och ser att du ska passa in i vår kultur som präglas av respekt för olikheter, framåtanda och öppenhet.

Vi ser att du har erfarenhet av kantträdsstämpling i roll som förman. Vi ser även att du har önskemål om att på sikt utvecklas mot en roll som skogsinspektor.

Du kommer vara en del i att etablera det nya lokalkontoret och kommer därmed även vara med i processen i val av kontorslokaler.

Som person ser vi att du:

 • Tycker om att arbeta i fält.
 • Tycker om att jobba i projektform med varierande arbetsuppgifter.
 • Önskar bidra till utveckling av arbetsplatsen.
 • Är målstyrd och resultatinriktad.
 • Trivs med att ha kontakter med entreprenörer och kollegor.
 • Är flexibel och nyfiken på att finna nya lösningar på problem.

Kravkompetenser

Krav är att du har tidigare erfarenhet av kantträdsstämpling och innehar B-körkort. Språkkrav är att du talar och skriver på flytande svenska samt talar och skriver engelska på god nivå. Du bör ha vana av att arbeta i Office-paketet.

Meriterande

Meriterande är om du tidigare arbetat med skogligt underhåll av kraftledningar, intrångsvärdering. Vi ser även fördelaktigt på om du har viss vana av arbete med motorsåg samt förarbevis för snöskoter och vana av att framföra snöskoter i terräng. Meriterande är även om du har vana av att arbeta i GIS-program som exempelvis arcGIS eller QGIS. Skoglig utbildning på högre nivå är meriterande men inget krav.

Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak där vi värdesätter medarbetarinflytande högt och där vi ständigt lär av varandra. Vi tror på att våra medarbetare är vår största tillgång och arbetar därför aktivt med kompetensutveckling av samtliga anställda.

Vi erbjuder samtliga medarbetare hos oss:

 • Flexibel arbetstid med flextidsaldo och goda möjligheter att planera sin egen arbetstid
 • En individuell utvecklingsplan som sätts vid målsamtal
 • Skatteverkets maximalt tillåtna friskvårdsbidrag om 5000kr/år
 • Terminalglasögon vid behov
 • Möjlighet till sex veckors semester

Sista ansökningsdag är 2021-09-27.

Ansök med CV och personligt brev på rekrytering@naturochskogstjanst.se. Märk ansökan med ”Stämplingsförman norra Norrland”

För frågor om tjänsten, kontakta Gustav Mellgren, VD, på 010-255 93 54 eller på gustav.mellgren@naturochskogstjanst.se.

Vi söker alltid kompetent personal, även i de fall vi inte har några tjänster ute. Tveka därför inte att höra av dig om du tror att du passar in i vår kultur. För info eller frågor kontakta oss på rekrytering@naturochskogstjanst.se